keskiviikko 25. syyskuuta 2013

kylmyys

Yhyy, on kylmä. Tässä tekstin sisältö tiivistettynä. Alta löytyy sama esitettynä eri sanoin.

Menin toissapäivänä nukkumaan autuaan tietämättömänä siitä, mikä minua aamulla odotti.

Helvetillinen kylmyys (tuo ei muuten ole järkevä sanapari) iski vastaan heti, kun uni hieman väistyi tajunnasta. Naama oli ensimmäiseksi jäässä, ja kun sängystä nousi, jalkapohjat jäätyivät samantien lattiaan kiinni. Edes lämmin suihku ei sulattanut syväjäätynyttä kroppaani. Olo oli kuin Han Sololla konsanaan. (Tämä kaikki on melko hyvin ottaen huomioon sen, ettei ulkolämpötilakaan käynyt nollan alapuolella.)

Se ei vielä olisi haitannut niin paljoa, jos olisi voinut vain pysytellä kotosalla. Kotona kuitenkin on välineitä kylmyyden poistamiseksi. (Kuten esim. kahvi, tee, villasukat, kossu yms.) Piti kuitenkin lähteä töihin.

Koska olen ekoihminen (lue: köyhä ja jääräpäinen), kuljen polkupyörällä. Se + että unohtaa hanskat kotiin ja asuu merenrantakaupungissa, tekee työmatkasta suuren nautinnon.

Lopputuloksena oli havahtuminen selkäkipuun lounaan tienoilla, kun huomasin, ettei enää tarvitsekaan jännittää joka paikkaa kropasta kylmyyden vuoksi.

Lohdullista tässä on se, että tätä paskaa jatkuukin seuraavat sata kuukautta. Joulupukin listalle mennee tänä vuonna karaistumiskyky tai pilkkihaalari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti