maanantai 17. joulukuuta 2012

tietyt ihmiset

Hei, tiesittekö, että syöpä ei ole kiva juttu? Tiesittekö, että minun työkaverin tuttavan veli kuoli syöpään? Se järkytti muakin tosi paljon sillon, kun se tapahtu! Niinpä, älä muuta sano! Jouduin hakeen saikkuakin sen takia. Tiesittekö, että koska ostin tälläsen kampanjatuotteen, voin pahottaa mieleni kenen tahansa puolesta? Tiesittekö, että tää tuote antaa mulle oikeuden asettua virallisesti kenen tahansa yläpuolelle? Oon kyl tehny sitä jo aikasemmin, mutta nyt tunnen itteni vielä ylevämmäks olennoks. Ja niin, huomaatteko, tää nauha sopii tosi hyvin yhteen mun pinkin huopahatun kanssa. Tosin nyt oon joutunu sanoon, että tää hattu on roosa, vaikka ostin tän kyl pinkkinä. Ja on tässä tällänen kiva ruusukin.

Disclaimer: Kannatan syövänvastaisia kampanjoita ja arvostan syöpää vastaan käytyä taistelua sekä hyväntekeväisyyden muodossa että niiden syöpään sairastuneiden ihmisten ja heidän läheistensä tekemänä. En vain pidä ihmisistä, jotka näkevät hyväntekeväisyystuotteessa lähinnä vain moraalisen jalustan.

tiistai 11. joulukuuta 2012

astianpesukone (sis. kirosanan)

Minut voi avata. Kun olen auki, minuun ei kukaan potkaise jalkaansa. Minun astiatelinekelkka (?) ei ainakaan hyppää paikaltaan, eikä yksikään astia putoa lattialle.

Minussa on omat vikani, mutta ne eivät arkea haittaa. Pesen astiat puhtaiksi, ainakin silloin, kun jaksan. Sitä yhtä paistinlastaa en kyllä jaksa pestä, ihan vaan vaikka periaatteesta. Niin ja paistinpannut, niitä en pese.

Ihmisten silmät kyllä laitetaan kuntoon laserilla, mutta yhtä paistinpannua ei sitten saatana vaan saa laittaa astianpesukoneeseen...

Olen tehokas, ainakin äitini mielestä. Neljä tuntia ei ole mielestäni aika eikä mikään, olenhan kuitenkin jo yli viisivuotias. Osaan myös olla hiljaa, kun vain itse haluan. Eli silloin, kun en ole käynnissä.

Mutta ethän tuomitse minua minun vikojeni perusteella, et edes sen yhden vääntyneen piikin, jonka takia lautaset eivät mahdu kunnolla siihen aterimien oikealle puolelle.

On sitä asiat huonosti, kun astianpesukone ärsyttää. Valtuutan itseni kuitenkin haukkumaan ko. keksintöä, sillä "minä vartuin astianpesukoneettomassa taloudessa, meillä ei ollut rahaa edes ruokaan, meillä syötiin eristeitä johdoista" jne.

torstai 6. joulukuuta 2012

ajatukset,

joita tulee ajateltua silloin, kun on kiire. Ajatuksien vasta-ajatukset ovat myös ajateltu kiireessä.

"Mulla on kiire."

Mikään ei ole sen hienompaa, kun kunnon kiire. Asiat painaa päälle, ja välillä tulee murruttua niin, ettei saa pitkään aikaan mitään aikaiseksi. Läheisille ihmisille tulee lähinnä vain vittuiltua, ja ainoat positiiviset sanat tulee sanottua anteeksipyydellessä.

"Tästä on mulle myöhemmin hyötyä."

Teen asioita, jotka tuntuu vastenmielisiltä ja vie niitä paljon puhuttuja voimavaroja. Voimavara-ajattelu on toki mukavaa, mutta omat voimavarani löydän pettymyksistäni elämään. Asetan itseni tulilinjalle hakemalla erilaisiin tehtäviin, ja sitä häpeän määrää ei ole mukava ajatella, kun vastaus on ei, tai vastausta ei kuulu ollenkaan.

"Haudassa sitä on sitten aikaa levätä."

Aiai sitä autuutta, kun ei tiedosta mitään ja uurna uurnaa kiehnää. Sille ihmiselle, joka kehottaa ihmisiä elämään kiireisesti, toivotan hyvää syöpää. Itsensä kiduttamista voi ja kannattaakin kokeilla, mutta siitä ei sovi tehdä tapaa.

Ihminen taipuu moneen asiaan, mutta sen ei ehkä pitäisi olla niin.