torstai 24. tammikuuta 2013

puhelinmyyjät/myynti

Tässä on sellainen konsepti sitten keksitty, että oksat pois. Ai että, miten mieltä piristää puhelinmyyjän soitto.

Olet kassalla. Sinulla on paljon ostoksia. Sinulla on myös epäkäytännöllinen kassi/lapsi/eläin mukanasi. Olet maksamassa.

Kas, puhelin soi. 050-jotain. Onkohan tämä nyt se soitto sieltä kauan tavoitellusta työpaikasta?

-Minä Minälä.
-No se on Joku Idiootti Maailman paskimmasta firmasta päivää. Olisiko sulla hetki aikaa?
-No ei oikeestaan.
-Olisin tässä näitä lehtiä kaupannu. Teille on tullu tälläne Tieteen Kuvalehti muutama vuosi sitten ja teille olis tässä tälläne tarjous --
Kassa: Neljätoistaviiskytfjuurttonofemtti.
-Että aikasemman tilaajan etuna saisit nyt --
-En oo kiinnostunu. (Kätesi eivät ole vapaana, pidät puhelinta korvallasi olkapään avulla.)
-kolme numeroo hintaan 17e/kappale ja ihan ilman postikuluja. Sen jälkeen --
-En oo kiinnostunu, ymmärrätkö?
-alkais sitten normaalihin --

Puhelin putoaa maahan, kassi/lapsi/eläin herkiää otteestasi samaan aikaan ja maksaminen epäonnistuu, "Sirua ei voitu lukea, anna kortti kassalle." Kassa kehoittaa hämmentyneenä: koita uudestaan. Keräät tippuneet kassin/lapsen/eläimen ja puhelimen, maksat ja poistut nolostuneena pakkamaan ostoksia. Siinä pakkailessa käyt tarkkaan läpi mielessäsi, että miltä äskeinen näytti muiden silmissä.

Puhelinmyynti on kiva juttu, jos töitä on niukasti tarjolla, ja haluat välttämättä tehdä sitä työksesi. Sen lisäksi siinä on kivaa ei mikään. Myyjillä on tavalliset puhelinnumerot, joista ei tiedä, onko soittaja puhelinmyyjä vai kauan sitten kadonnut veljesi. Myyjät eivät myöskään ymmärrä sanaa ei. Heille tilannetaju on täysin vieras käsite. Puhelinmyyjien mahdollisuus työskennellä myös iltaisin tarkoittaa meille muille sitä, että illallakaan et ole turvassa näiltä symppiksiltä. He tuntuvat aistivan, milloin asiakas on esim. krapulassa, palaverissa puhelin äänelliselle unohtuneena, kaupan kassalla tai muussa vastaavassa puhelua kaipaavassa hetkessä.

Toki jostain se raha pitää tehdä, mutta uskoisin, että teillä - puhelinmyyjät - olisi mahdollisuus kykyjenne puolesta tehdä jotain muutakin työtä. Jotain sellaista, mistä ei aiheudu näin paljoa mielipahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti